17 Ekim 2015 Cumartesi

İşini eve götürenlere özel Hayatınızı pratikleştirecek 8 teknoloji

İşini eve götürenlere özel: Hayatınızı pratikleştirecek 8 teknoloji

Evinde çok vakit geçiren, evden çalışanlar adına en mühim mesele efektif verimlilik. Yaşadığı ortamda iş yapma süratini daha etkili, hızlı veya şenlikli bir biçime nasıl sokabiliriz? Yanıt ziyadesiyle kolay; sahici materyalleri tercih edin. Bu aygıtlar aracılığıyla hiç yoktan zihninizi oyalayan birçok detaydan kendinizi soyutlamış olacaksınız.

Çalışma ortamı için sanal ofis tercih edenler, eve iş getirenler! Bu araçlar sizin için;

http://slashdot.org/~nindir

Quirky Aros
Quirky Aros, bildiğimiz klimaların yapay zekâlı halidir diyebiliriz. Bütçe, konum bilgileri ve ajandanızı kaydedip, ortamda bulunacağınız zamanı hesaplayarak bütçenize uygun bir çalışma prensibi uyguluyor. Biraz lüks bir araç diyebiliriz ama kiminin lüksü kiminin ihtiyacı tabi.
Wally Home
Wally Home’un, her ne kadar kulağa şaka gibi gelse de amacı evde meydana gelecek sızıntılara karşı bizi bilgilendiriyor olması. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde yaygın kullanılan bu uygulama bizim vatanımızda ne kadar kullanışlı olur bu tartışılır. Boğazdaki yalılar dahi bu teknolojiye ayak uydurabilir mi… Pek zannetmiyorum. Ama teknoloji standartlarını 10 – 20 sene geriden takip eden bir toplum olarak bu veya buna benzer bir teknolojiyi deneyimleriz umarım ölmeden.
NuBryte
Akıllı evlerde bulunan şak şak yaparak ışıkları yakan malum teknoloji aslında bu NuBryte. Dilerseniz eve adımınızı attığınızda devreye girer, dilerseniz ellerinizi birbirine çarptığınızda, dilerseniz bir cümle komutu ile dilerseniz de zamanlama ayarlarını yaparak günün belirli saatlerinde aktif olabilir. Saat planlaması şu manada oldukça işe yarayabilir; uzun bir seyahate gittiğinizde hırsızlara karşılık tüm gün ışıklarınızın açık kalması yerine geceleri devreye alarak aynı zamanda bir güvenlik sistemi şeklinde değerlendirilebilir.
Kevo
İki keyword ile özet geçeceğim: ev anahtarı – telefon uygulaması

Ring
Evin dışına yerleştirilecek bir kamera vasıtası ile kapınıza kimin geldiğini, zilin kimin çaldığını size bildiren bir uygulama.
Canary
Yaşadığınız ortamın ritmini çözerek ev eşyalarını kontrol etmenizde kolaylık sağlayan bir uygulama.
Nest
Evdeki alarm sistemlerini kontrol ederek evinizde güvenli olarak kalabilmenize yardımcı olur.

Roomba

Evin içini ve dışını temizleyen robotlar bunlar. Bir yandan çalışırken diğer taraftan kedinizin tüylerini temizleyecek bir ev arkadaşı adeta. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder