17 Ekim 2015 Cumartesi

Forbes’ten bir ilk; en çok kazanan YouTube yayıncıları!

800 metre gökdelen dikmeye, Facebook’tan hisse satın almaya benzemez evet. Ama dijital yayıncılığın herhangi bir sektöre dâhil edilmiyor olması Forbes için büyük bir eksi idi. Forbes analizcileri, izlemeye doyamadıkları YouTube videolarından akıllarına gelmiş olacak ki, 2015 senesinde bu incelemeyi yapmaya ancak karar verdi!


Forbes, ‘en fazla kazananlar’ listesine bu sene YouTuber’ları da dahil etti. Bu analizler, IMDB verileri, acenteler, hukukçular, yönetici ve Nielsen’in kurumsal kanatları altında yapılmış. Forbes, 2015 senesine ait bu 4 kanalın en çok kazananlar olduğunu duyurdu:
PewDiePie – 12.000.000 $

Felix Kjellberg ismini hiç kimse bilmese de, PewDiePie kanalı ortalama 40 milyon insana ulaşmakta. Ve evet, Kjellberg bu kanalın sahibi. Bu rakam, çoğu televizyon kanalını dahi geride bırakabilecek bir rakam. Dolayısıyla dünyanın en popüler YouTube kanalı olarak PewDiePie kanalı, 2015’e damgasını vurdu. Geliri ise üstte de yazdığı gibi; ON İKİ MİL-YON DO-LAR.
Smosh – 8.500.000 $
Ian Hecox ve Anthony tarafından yönetilen bu YouTube kanalını 21 milyonun üzerinde kullanıcı takip ediyor. İkili, aynı zaman çocukluk arkadaşları. Dolayısıyla müthiş bir enerjileri ve birlikte geliştirdikleri özgüvenleri var. Bunu videolarından anlamak gayet mümkün. Şöhretleri öyle bir seviyeye geldi ki Smosh adında uzun metraj bir film dahi çektiler! Hem çocukluk arkadaşın ile birlikte şöhreti yakalayacak, hem milyonlarca insana dilediğin anda erişim imkanın olacak, hem de kendine ait medyadan 8.5 milyon dolar gelir elde edeceksin. Hayat onlara güzel…
Fine Brothers – 8.500.000 $

Bu kanalın 13 milyonun üzerinde takipçisi bulunuyor. Kanalı yönetenler Benny ve Rafi Fine. Kurdukları bir de Fine Brothers Entertainment adında bir yapım stüdyoları var.
Lindsey Stirling – 6.000.000 $
Şarkıcıymış peh… Nerede 12 milyon dolar, nerede 6 milyon. Şaka şaka iyi para. Lindsey Stirling, şarkıcı olmanın yanı sıra ünlü bir dansçı aynı zamanda. Kanalından sadece kendi kliplerini yayınlıyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder