17 Ekim 2015 Cumartesi

Zuckerberg den Suriyelilere müjde

Sosyal medya devi Facebook’un kurucusu ve aynı zamanda CEO’su olan Mark Zuckerberg, Suriyeli sığınmacıların bulunduğu kamplara limitsiz interneti ücretsiz şekilde vereceğini duyurdu.

Suriye’de meydana gelen problemler ve iç çatışma sebebiyle Türkiye’ye sığınan Suriyelileri yakinen tanırız. Sığınmacılar, son zamanlarda Türkiye üzerinden Avrupa’ya göç ederek batının dikkatini çekmiş ve çeşit çeşit yardımların gelmesine sebep olmuştu. Birleşmiş Milletlerin hazırladıkları güvenli kamplar, bu kamplarda yaşama tutunmaya çalışan binlerce Suriyeli… Yiyecek içecek veya giyecek gibi asgari yardımların yanı sıra Facebook, sığınmacıların internet ihtiyaçlarını gidermek adına kollarını sıvadı.


Geçtiğimiz hafta organize edilen Birleşmiş Milletler Barış Konseyi’nde konuşmacı olarak Zuckerberg de kadrodaydı. Sürprizini bu konseyde dile getiren Zuckerberg, Birleşmiş Milletler ile birlikte bu proje için ortaklık içerisinde olduğunu dile getirdi. Projenin hayata geçeceği tarih henüz net bir şekilde belli olmasa da bir kere dillendirildi artık. Muhtemelen birkaç hafta içerisinde gerçekleşecektir.

Bilindiği üzere Mark Zuckerberg, bir gün tüm dünyaya ‘ücretsiz internet’ tedarik edeceğini vaat etmişti. İnternetin bir lüks değil; mecburiyet olduğunu düşünen Zuckerberg, son derece yenilikçi bir girişimci. Dijital çağ ile birlikte yayıncılık sektörünün tamamı neredeyse şu an gençlerden oluşmakta. Bu da tabi sektördeki girişimcilerin vizyonunu kuşkusuz ki geliştirmekte.

Zuckerberg gibi girişimcilerin yaptığı bunun gibi örnek davranışlar, sadece dijital yayıncılık sektöründe değil; tüm sektörlere örnek olmakta. Gelişen çağda genç yönetimler dünyayı nasıl daha da güzelleştiriyorsa, ne yazık ki aynı oranda yaşlı ve vizyon sahibi olmayan yöneticiler de bir o kadar çekilmez bir hale getirmekte. Yaş ortalamasına bakıldığı zaman en yaşlı iş adamlarından oluşan grup inşaat sektöründe diyebiliriz. Her geçen gün daha da yükselen binaların dünyayı ne kadar çekilmez bir hale soktuğu aşikâr. Genç ve duyarlı girişimciler artık eskisinden daha başarılı olabiliyor. Baba parasına ihtiyaç duymadan yapılan teknolojik girişimler, bir açığı kapattığı sürece istisnasız başarılı olmakta.


İşin en güzel yanı da Mark Zuckerberg gibi dünyayı önemseyen ve geliştirmeye çalışan insanların parayı gerçekten hak ederek kazanabiliyor olması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder